Skip links

UNIVERSURI INFINITE,
O ALEGERE SIGURĂ!

Primul tău proiect ești chiar tu la Facultatea de Inginerie a Instalațiilor

Ia-ți pasiunile și hai să construim viitorul împreună

Până la 4 ani de studiu

Diplomă de inginer acreditată internațional

Oportunități largi de angajare

De ce inginerie a Instalațiilor?

Pentru că instalațiile dau viață și valoare clădirilor!

Valoarea funcțională a unei clădiri, care înseamnă confortul și siguranța de utilizare, precum și consumurile de operare (energie și alte utilități), clasifică o clădire din punct de vedere al calității. O clădire are valoare de întrebuințare dacă instalațiile de încălzire, ventilare- climatizare, electrice, de iluminat, de alimentare cu apă, de canalizare, de securitate la incendiu, de transmitere de date, de automatizare și așa mai departe, există şi funcționează corect. Iar pentru o funcționare corectă intervin toate fazele de dezvoltare ale sistemului: concepție/proiectare, realizare/montaj și utilizare/mentenanță.

Valoarea de investiție a instalațiilor moderne dintr-o clădire este mare şi în continuă creştere (40-70% din total), iar costurile de funcționare/utilizare ale clădirilor sunt aproape exclusiv datorate funcționării instalațiilor cu care este dotată (energie, apă, combustibili).

Profesia de Inginer de Instalaţii este frumoasă, foarte căutată și modernă, oferind mari satisfacții. Este căutată pentru că, în mediul construit, proiectarea, construirea şi utilizarea instalaţiilor nu pot fi realizate decât de profesioniştii ingineri de instalaţii, iar sectorul construcțiilor este mare și în continuă expansiune. Profesia este modernă, deoarece nevoia de confort, de economie energetică și de sustenabilitate prin utilizarea resurselor regenerabile de energie, precum și de protecție a mediului sunt imperativele lumii moderne, iar noi, inginerii de instalații, suntem profesioniștii cheie pentru îndeplinirea acestor obiective, lucrând în echipă cu arhitecții și cu inginerii structurişti.

Ce poți face cu diploma de inginer în instalații?

Fiind o diplomă obținută în învățământul de stat, ea este recunoscută oriunde în țară cât și la nivel internațional.

Facultatea de inginerie a instalațiilor, prin activitatea cadrelor didactice cu pregătire profesională și universitară de excepție, te ajută să dobândești cunoștințele necesare pentru a deveni un bun inginer, să îți dezvolți gândirea analitică și capacitatea de a găsi soluții sustenabile la o gamă largă de situații întâlnite în mediul construit. Tot aici poți căpăta cunoștiințele necesare pentru a ajunge expert tehnic în cele mai variate ramuri economice (business, finanțe, management, antreprenoriat, justitie, ș.a.). De asemenea îți garantăm că după absolvire vei fi apt și vei avea cunoștințele necesare pentru a face lumea un loc mai bun.

VEI FI ABSOLVENTUL UNEI FACULTĂȚI DE PRESTIGIU!

Învățământul superior de instalații a luat fiinţă în anul 1949 în cadrul Institutului de Construcții București, devenit între timp Universitatea Tehnică de Construcții București.

În acest an sărbătorim 73 de ani de învățământ tehnic superior de instalații, ani în care au fost specializați numeroși ingineri de instalații.

În acest timp am pregatit peste 10.000 de studenți ce au absolvit Facultatea de Inginerie a Instalațiilor.

Unul dintre recentele succese ale facultății îl constituie rezultatele studenților Mihai Băiceanu și Ene Alexandra, premianți ai Galei Premiilor de Excelenţă pentru Studenții UTCB, acestia având ,de asemenea, rezultate remarcabile in activitati extracurriculare.

Premiul de excelenta a fost castigat de studentii din echipa #EFdeN ,care la competitia internationala #SolarDecathlonMiddleEast ,au obtinut numeroase premii pentru #Romania!

Mihai și Alexandra ne povestesc în cateva cuvinte de ce au ales Facultatea de Inginerie a Instalațiilor:

Alexandra ENE

Alexandra ENE

Mihai BAICEANU

Mihai BAICEANU

Proiectează-ți viitorul, clădește schimbarea

Proiectează-ți viitorul, clădește schimbarea

Află ce specializare ți se potrivește

Licență

Instalații pentru construcții
.

Instalații pentru construcții
(Franceză)

Instalații și echipamente pentru protecția atmosferei

Master

Eficienţa energetică a instalaţiilor din clădiri (în Română și Franceză)

Tehnologii performante pentru protecţia mediului urban

Energie, confort şi dezvoltare
durabilă

Ingineria sistemelor de Securitate la incendiu și de securitate fizică în clădiri

Sisteme cu surse regenerabile integrate în clădiri

This website uses cookies to improve your web experience.
Licență
Master
Doctorat
Colegiu Tehnic